Doe de decembercheck voor uw inventaris- en goederenverzekering

De decembermaand is voor veel mkb’ers de meest hectische van het jaar. Heel goed voor de omzet maar ook vaak een gekkenhuis. Even de verzekeringen checken is dan echt niet aan de orde. Waarom nu toch deze oproep? We geven drie belangrijke redenen die u en elke ander mkb’er zeker zullen overtuigen.

  1. Meer winkeldiefstal in december

In het AD konden we lezen dat volgens beveiligingsbedrijven rond de feestdagen voor 300 miljoen euro aan goederen door winkeldieven wordt gestolen. Een enorm bedrag. Als winkelier ontkom je bijna niet aan deze nare diefstal. De inzet van extra personeel helpt. Maar winkeldieven zijn slim en het is moeilijk om ze te herkennen. Vaak wordt voor kleine diefstallen geen aangifte gedaan omdat dat veel extra tijd kost. Bent u hiervoor voldoende verzekerd?

  1. Hogere voorraden

Winkeliers en horecabedrijven leggen in december hogere voorraden aan. Logisch, u verwacht meer klanten in uw zaak. Maar er kan onverhoopt iets gebeuren met de voorraad. Bijvoorbeeld een stroomstoring waardoor de diepvries en koelkast uitvallen. Of een brand in het magazijn. Ook kunt u beroofd worden van een grote hoeveelheid spullen op een moment dat u er niet bent. Klopt uw verzekerde bedrag op de polis wel met de werkelijke voorraad?

  1. Verlaten bedrijventerrein

Terwijl de winkelstraten vol lopen, zijn de bedrijventerreinen juist leger. Veel bedrijven sluiten hun deuren tussen kerst en nieuwjaar. Daardoor is er minder activiteit op de anders bedrijvige plekken. De schemering valt ook nog eens vroeg in. Ideale omstandigheden voor dieven. Bent u adequaat verzekerd?

Checken kost (bijna) geen tijd.

Zorg dat uw inventaris- en goederenverzekering juist in december op orde is. Check de hoogte van het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Misschien moet u het bedrag (tijdelijk) aanpassen. Heeft u nog geen inventaris- en goederenverzekering, of bent u niet tevreden omdat u misschien wel teveel betaalt? Cheapp.nl toont u online de premies en dekkingen van de belangrijkste Nederlandse verzekeraars. Zo vindt u de beste prijs voor de dekking die bij uw situatie past. Ook nadat u uw verzekering heeft afgesloten blijft Cheapp.nl voor u vergelijken. Zodat u nooit teveel betaalt maar ook nooit te weinig krijgt uitgekeerd. Checken kunt u overal en altijd via uw digitale polismap. Ga naar www.cheapp.nl of bel 0168 – 32 72 81 voor een persoonlijk advies.